אופטימיזציה של תקופת השגרה- רתימת העובדים לצמיחה והישגים

פסקי דין ודיני עבודה

בקרת כניסה ובטחון

תרבות ארגונית

ניהול עובדים

רווחה וחווית עובד

שכר ותגמול

שימור עובדים וטאלנטים

ניהול נוכחות

שעוני נוכחות

הערכת עובדים

גיוס

אופטימיזציה של תקופת השגרה- רתימת העובדים לצמיחה והישגים

בחודשים הקרובים אנו נהנים מתקופה ארוכה של שגרה, ללא חגים ואירועים (כמובן בכפוף לאתגרים וההפתעות במדינתנו הקטנה…)

החזרה לשגרה אחרי תקופה ארוכה של חופש גדול, חגים וכו' פותחת בפני ארגונים ועסקים הזדמנות ייחודית למנף את החודשים הקרובים לצמיחה משמעותית.

זהו הזמן ליישם אסטרטגיות שייעלו את העבודה וישפרו את המוטיבציה של העובדים.

במאמר זה נבחן מספר אסטרטגיות מרכזיות לרתימת העובדים תוך הסבר איך כל אחת מהן תורמת לקידום העסק/ הארגון שלך.

  1. קביעת מטרות- בראש ובראשונה השלב החשוב ביותר הוא קביעת מטרות ברורות, ספציפיות, מדידות וישימות. שלב זה הינו אבן יסוד של הצלחה ארגונית. כאשר המטרות שלכם יהיו ברורות לכם ולעובדים שלכם, ההתנהלות כולה תהיה קלה ויעילה.

כשעובד יודע מה מצופה ממנו ובאילו טווחי זמן, יש לו יכולת להתקדם קדימה ולא ללכת לאיבוד בדרך. בנוסף, מטרות ברורות מאפשרות לעקוב אחר ההתקדמות, לבצע התאמות במידת הצורך וכמובן להשיג תוצאות איכותיות בזמן קצר יותר.

 

  1. תרבות ארגונית שיתופית- הקניית תרבות ארגונית המקדמת שיתוף פעולה ותקשורת פתוחה,הינה קריטית להצלחת הארגון. כאשר ניתנת האפשרות לעובדים לשתף רעיונות ולפתור בעיות יחד, נתפחות דלתות לחדשנות ולפתרונות יצירתיים. ערך נוסף שמקבלים מכך הוא חיזוק הקשרים בין העובדים- מה שמוביל לסביבת עבודה חיובית ומפרה יותר.

 

  1. השקעה בפיתוח המקצועי- כל אחד רוצה לדעת שהוא במגמת התקדמות וצמיחה אישית, אף אחד לא רוצה להשאר תקוע במקום וכאשר עובד יודע שיש לו אופציות להתקדמות ופיתוח הוא יעבוד באופן פרודוקטיבי ובמסירות גבוהה יותר. השקעה בפיתוח המקצועי של העובדים תורמת לשיפור יכולותיהם מה שמוביל באופן ישיר לשיפור בביצועים היומיומיים ובמתבטא בתוצאות עסקיות. עובדים שמקבלים הכשרה מקצועית נוטים להיות מעורבים יותר בארגון וכמובן כפי שציינו שומר על איזון בתחרותיות של שוק העבודה המשתנה.

 

  1. הכרה והוקרה- הכרה בעבודה של הצוותים שלכם היא מרכיב מרכזי בשימור המוטיבציה.
    כאשר העובדים מרגישים מוערכים הם נוטים להיות מחוייבים יותר לארגון- מה שמוביל לשיפור במורל ובפרודוקטיביות. ישנה נטיה לשמור את ההוקרה והערכה דווקא לתקופות חגיגיות ומיוחדות, אך אנו ממליצים דווקא בתקופה של שגרה ארוכה, פרגנו לעובדים שלכם, שידעו שרואים אותם ואת עבודתם וכמובן הדבר יבוא לידי ביטוי גם בתוצאות עסקיות חיוביות יותר.

 

  1. גמישות בעבודה- דווקא בתקופה של שגרה ארוכה ללא פסקי זמן של חגים ואירועים מיוחדים, יש חשיבות רבה לאפשר לעובדים גמישות בעבודה כמו עבודה היברידית או שעות גמישות, הדבר משפר את האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים ומוביל אוטומטית לעלייה במוטיבציה ובפרודוקטיביות, שכן עובדים מרוצים= עובדים פרודוקטיביים. גמישות מפחיתה את שיעור ההיעדרות ומחזקת את תחושת המחוייבות והרצון להוכחה של העובדים.

 

  1. שיפור סביבת העבודה- רוב שעות היממה אנו מבלים במקום העבודה, סביבת עבודה נוחה ומעוררת השראה משפיעה רבות על המורל והיעילות של העובדים. נראות המשרד והשקעה בטכנולוגיה עדכנית יכולה להקטין את שיעור ההיעדרות ולשפר פלאים את רמת הריכוז והמעורבות של העובדים. סביבת עבודה מתאימה ומכבדת יכולה להוביל לתוצאות טובות יותר ולאווירת עבודה נעימה ומסבירת פנים.

 

  1. ניהול ביצועים אפקטיבי- ניהול ביצועים מתודולוגי הוא כלי מרכזי לשיפור ההישגים של הארגון. כאשר ברור למנהל ולעובד תהליך הערכת הביצועים ואופן בחינתם, ניתן להבין בקלות את החוזקות והחולשות של צוותי העבודה, לזהות תחומים לשימור ולשיפור וכמובן למקסם את הביצועים העסקיים.
    כפי שציינו בתחילה, שלב הגדרת המטרות הינו שלב קריטי וחשוב לייעול וביצוע העבודה, אך לא די בלהגדיר את המטרות שלנו אם לא מתבצע מעקב סדיר ותהליך מדוייק לבחינתן.
    על כן, ניהול של תהליך מתודולוגי שמטרתו לבחון באופן רציף ומסודר את ביצועי העובדים הצוותים והארגון כולו הוא כלי מהותי בקידום העסק/ הארגון שלכם.
    אנו מציעים מספר שלבים לניהול תהליך שכזה באופן נכון שיביא לשיפור הישגים ולדיוק העבודה היומיומית:
    הגדרת קריטריונים ברורים להצלחה
    2. תהליך הערכה קבוע
    3. מתן משוב בונה
    4. פיתוח תוכניות לשיפור
    5. שימוש בטכנולוגיות מתאימות המאפשרות מעקב ואיסוף נתונים לאורך זמן

 

עוד על תהליך חשוב זה ואיך ניתן לנהל אותו באופן המדויק ביותר תוכלו ללמוד: https://rt-ltd.com/product_details/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99%D7%9D/

 

 

לסיכום, תקופת השגרה מהווה הזדמנות ייחודית למנף את הכישורים והיכולות של העובדים לקידום הארגון ולהישגים חדשים. באמצעות כלל הנקודות שנגענו בהן במאמר זה תוכלו לנהל באופן מיטבי את התקופה הקרובה ולהבטיח שהיא תוביל להצלחות ארוכות טווח וצמיחה משמעותית של הארגון שלכם.

בהצלחה!

מאמרים קשורים

עולם משאבי האנוש פתוח לפניכם! בואו ללמוד דברים חדשים שישדרגו את העבודה היומיומית שלכם.

כיצד תקופת השגרה יכולה להיות הזדמנות ייחודית לצמיחה בארגון שלך? במאמר זה נחשוף אסטרטגיות מנצחות לשיפור המוטיבציה והפרודוקטיביות של העובדים, כולל קביעת מטרות ברורות, פיתוח תרבות שיתופית והשקעה בפיתוח מקצועי. בואו לגלות איך ניתן למנף את הכישורים והיכולות של הצוות שלכם להצלחות ארוכות טווח!
דילוג לתוכן