ראיונות עבודה- טיפים חשובים דווקא למעסיקים

פסקי דין ודיני עבודה

בקרת כניסה ובטחון

תרבות ארגונית

ניהול עובדים

רווחה וחווית עובד

שכר ותגמול

שימור עובדים וטאלנטים

ניהול נוכחות

שעוני נוכחות

הערכת עובדים

גיוס

ראיונות עבודה- טיפים חשובים דווקא למעסיקים

ראיון העבודה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך הגיוס.
הוא מאפשר למעסיק להכיר את המועמדים, להבין את כישוריהם, לבדוק אם הם מתאימים לתרבות הארגונית ולבחון את התאמתם לתפקיד המיועד. תהליך זה, אם יתנהל בצורה נכונה, יכול להוביל לבחירה מוצלחת של עובדים שישתלבו היטב בארגון ויתרמו להצלחתו.

ישנם מאמרים רבים ורשימות ארוכות מאוד למועמדים עם טיפים ועצות איך להתכונן לראיון, אך אצלנו בזמן אמת, דואגים לכם- המעסיקים ואנשי משאבי האנוש.

בעזרת הכנה מדויקת לראיון על ידי עבודה מקדימה והבנת הצרכים הארגוניים ומטרות המשרה אנו מאמינים כי תצליחו להפיק מהמועמדים את המירב ולמצוא את האיוש המדויק והנכון ביותר למשרה המבוקשת.

 

הכנות טרום ראיון:

  1. הגדרת דרישות המשרה- לפני שבכלל פרסמתם את מודעת הדרושים, ודאו כי הגדרתם את הדרישות והכישורים הנדרשים למשרה בצורה ברורה ובהירה. זה יקל עליכם בסינון הראשוני של קורות החיים ובשלב הראיון- לנהל את השיחה בצורה ממוקדת.
  2. הכנת שאלות- הכנה מראש של שאלות פוטנציאליות ותסריטי שיחה יכולה לשפר את איכות הראיון. כדאי לכלול שאלות פתוחות שיאפשרו למועמד להציג את עצמו בצורה מעמיקה.
  3. סביבת הריאיון- הקפד על כך שהסביבה תהיה נוחה ומקצועית, ותאפשר למועמד ולמראיין להרגיש בנוח במהלך השיחה.

מהלך הריאיון:

במהלך הראיון, חשוב לשמור על אווירה נינוחה ומקצועית. יש להקשיב היטב לתשובות המועמד ולשדר עניין אמיתי. אנו ממליצים להכין מראש דף ועט כדי לכתוב נקודות חשובות שיעלו מול המועמד בזמן הריאיון. עדיף שלא לכתוב במחשב או בנייד כדי לשמור על תחושה נינוחה ולא ליצור ריחוק וניכור.
את הריאיון ניתן לנהל לפי המתודולוגיות הבאות:

  1. שאלות פתוחות- שאלות כמו "ספר לי על עצמך" או "מהן החוויות שתרמו לצמיחתך המקצועית?" מאפשרות למועמד להציג את עצמו באופן חופשי וללמוד על כושר הביטוי שלו, סדרי העדיפויות בהצגת התשובות וכד'.
  2. שאלות התנהגותיות- שאלות כמו "תן דוגמה למצב שבו התמודדת עם קונפליקט בעבודה" יכולות לחשוף כיצד המועמד מתמודד עם אתגרים.
  3. שאלות טכניות- אם מדובר במשרה טכנית, יש לכלול שאלות שמעריכות את כישורי המועמד בתחום המומחיות שלו, במצב כזה ישנה חשיבות רבה להכנת השאלות מראש באופן יסודי ובריכוז, כדי למנוע מצב של פספוס שאלות/ בירור מקצועי וכד'.

 

שאלות שאסור לשאול:

במהלך הריאיון, חשוב להיות מודעים לשאלות שאסור לשאול על פי החוק. שאלות אלו עשויות להיחשב להפליה או לפגוע בפרטיות המועמד. גם אם נדמה לכם שהאווירה פתוחה ומאפשרת, יש לשים לב ולנהוג באופן מקצועי לחלוטין ולא להכנס לשאלות שעלולות להיות בעייתיות.

סוגי שאלות שאסור לשאול:

  1. שאלות על רקע אישי-

– מצבים משפחתיים: "אתה נשוי/ה?" או "כמה ילדים יש לך?"

– גיל: "כמה אתה/את בן/בת?"

– דת או לאום: "איזה דת אתה/את?"

  1. שאלות בנוגע לבריאות-

– "האם יש לך בעיות בריאותיות שיכולות להשפיע על עבודתך?"

– "האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע?"

  1. שאלות על נטיות מיניות-

– "האם אתה רווק או נשוי?"

– "עם מי אתה יוצא?"

  1. שאלות על רקע פלילי-

– "האם יש לך הרשעות פליליות?"

  1. שאלות על מוצא אתני-

– "מאיזו קבוצה אתנית אתה/את?"

– "מהם המקורות שלך?"

 

ראיונות עבודה הם הזדמנות ייחודית להכיר את המועמדים ולבחור את המתאימים ביותר לצוות.
עם הכנה נכונה וניהול מקצועי של הריאיון, ניתן לשפר את איכות הגיוס ולדייק את ההתאמה למשרה.  בעבודה עם המידע שנצבר, אנשי משאבי אנוש יכולים להבטיח שהתהליך יהיה הוגן, מקצועי ומכוון להשגת תוצאות חיוביות עבור שני הצדדים.

בהצלחה וגיוס קל ומושלם!

מאמרים קשורים

עולם משאבי האנוש פתוח לפניכם! בואו ללמוד דברים חדשים שישדרגו את העבודה היומיומית שלכם.

ראיון העבודה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בתהליך הגיוס. אצלנו בזמן אמת, דואגים לכם- המעסיקים ואנשי משאבי האנוש! בעזרת הכנה מדויקת לראיון על ידי עבודה מקדימה והבנת הצרכים הארגוניים ומטרות המשרה אנו מאמינים כי תצליחו להפיק מהמועמדים את המירב ולמצוא את האיוש המדויק והנכון ביותר למשרה המבוקשת.
דילוג לתוכן